Kinderhoroscoop

Kinderhoroscoop

Welke (jonge) ouder wil niet graag weten hoe zijn kind zich zal ontwikkelen?
Welke behoeftes heeft het?

“Zal hij dezelfde nukken hebben als ik, of juist die talenten die er bij mij nooit uit zijn gekomen?”

Hele belangrijke vragen die ook voor een deel de opvoeding van je kind kunnen bepalen…
Dat begint al heel jong, omdat elk kind al bij de geboorte het unieke gereedschap in zich heeft dat het vervolgens mag leren gebruiken. Dit inzicht kan van onschatbare waarde zijn voor de ouders (met veelal hele andere behoeftes).
Kinderhoroscopie  is een specialisme dat de laatste jaren sterk in opkomst is; dat geldt voor zowel de pasgeborene als het schoolkind.
Juist in deze tijd krijgen kinderen nogal eens een etiket opgeplakt; diagnoses als ADHD, dyslectie, een aan autisme gerelateerde aandoening, hypersensitief…
Het lijkt er op dat dit hoort bij de tijd waarin we leven. In tegenstelling tot vroeger zijn de kinderen van deze tijd uitgerust met een hele andere bagage. Ouders hebben meer dan vroeger veel zorgen om hun kind dat vanuit zijn gevoel en intuïtie wil leven en dan niet altijd past bij de tradities waar het in hun eigen jeugd om ging.

Uitleg van de kinderhoroscoop kan zowel veel helderheid geven, als ook herkenning:

“Zo was ik vroeger ook, maar er waren geen mogelijkheden om mezelf te zijn…ik moest meedoen met de anderen, maar wat voelde ik me eenzaam en onbegrepen…”.

Voor een pasgeborene of een kind onder de 4 jaar, wordt altijd een verslag geschreven dat wordt ingebonden tot een mooi en kleurrijk geheel. Dit verslag is heel persoonlijk en gericht op de individuele behoeftes van het kind.

Een verrassend cadeau voor de geboorte van een kind

Voor een ouder kind kan het raadzaam zijn om tevens een consult te hebben met de ouders.
In dit consult kan het van belang zijn om ook de ouderlijke horoscoop in te zien. Het is dan mogelijk om aan te geven hoe ouder en kind op elkaar resoneren. Hierbij kunnen adviezen worden gegeven die voor de dagelijkse omgang in het gezin heel verhelderend kunnen zijn. Er kan ook extra begeleiding in de vorm van coaching worden gegeven; dit zal veel duidelijkheid geven over bv projectie. De ouder leert zichzelf beter kennen en kan daardoor gemakkelijker eventuele spanningen in het gezin hanteren.

Sinds een aantal jaren geeft Capricornus cursussen aan astrologen om dit specifieke deel van de astrologie te leren toepassen op een ethisch verantwoorde wijze.

 

Zie bij “cursussen”.